La Festa Major de Valldoreix treu al carrer la seva cultura popular


Temes relacionats

Valldoreix acull una vintena d'activitats aquest dissabte (15/set/12)


  • Comparteix:

Geganters i capgrossos de Sant Cugat i Valldoreix s'han unit en un ball conjunt pel centre

Geganters i capgrossos de Sant Cugat i Valldoreix s'han unit en un ball conjunt pel centre

La Festa Major de Valldoreix ha encarat aquest dissabte la seva segona jornada desplegant bona part del teixit cultural del territori. Una mostra d'entitats, una cercavila de gegants i grallers, i el concurs de cartells de Festa Major, a més de diverses activitats esportives, han fet palès el moviment cultural que conreen els valldoreixencs.

La jornada més farcida de propostes de la Festa Major de Valldoreix ha centrat els seus esforços un any més en donar a conèixer el pes que té la cultura al territori. Una cercavila de gegants i grallers ha obert l'agenda del dia tot portant els veïns des de la plaça de l'Estació fins la plaça del Casal de Cultura a ritme de tambors i gralles. Els Geganters de Sant Cugat i Valldoreix s'han unit en un aplec de música i ball conjunt que ha estat el preludi del lliurament de premis del concurs de cartells de Festa Major. La valldoreixenca Teresa Blanco ha resultat guanyadora en la modalitat d'adults d'aquest certamen anual amb la seva il·lustració 'Moments de festa'. El premi en modalitat juvenil ha recaigut en Max Azemar i el seu cartell 'Valldoreix s'ho mereix tot'. De la seva banda, la categoria infantil ha premiat Judith Moix i la seva proposta artística 'Valldoreix som tots. Descobreix-nos!'.

D'entre els participants d'aquesta jornada festiva, els alumnes de l'escola Ferran i Clua han estat enguany uns dels més actius. Els estudiants de 6è de primària han construït i tret al carrer part dels capgrossos que han omplert la cercavila. Els alumnes s'han mostrat orgullosos de la seva contribució a la festa.

Estudiant Ferran i Clua

Els nens se sorprenien molt quan passàvem. / Jo anava de dimoni i els nens s'espantaven. / Crec que és el primer any que el Ferran i Clua participa. / Estic molt contenta de portar els nostres capgrossos a la festa del poble.


Una fira d'entitats ha acompanyat el final de la cercavila desplegant bona part de les iniciatives del teixit social i cultural de Valldoreix. Els responsables de les entitats expositores han coincidit a destacar la Festa Major com una molt bona oportunitat per donar a conèixer la seva activitat.

Entitats

Participem en totes les activitats que es fan a Valldoreix. M'encanta venir. / Ens agrada molt aquesta festa de tots els valldoreixencs. / Volem donar una mica de vida a aquesta festa tan entranyable.


Les propostes esportives han omplert la tarda de dissabte al territori. La festa ha continuat amb el tradicional concert de gospel a l'església Protestant de Valldoreix i el primer passi de la representació d''En Baldiri de la Costa', l'homenatge del Grup de Teatre Espiral a Joaquim Muntanyola. Una sardinada popular, una observació nocturna d'estrelles i el ball de festa major ha tancat l'agenda festiva del dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.