CIU només ofereix pactes 'puntuals' a Madrid a canvi de beneficis 'tangibles' per a Catalunya


  • Comparteix:

El santcugatenc Jordi Martí amb Duran i Lleida en un acte de campanya.

El santcugatenc Jordi Martí amb Duran i Lleida en un acte de campanya.

Convergència i Unió reclama la creació d'un nou partit judicial a Sant Cugat i la millora de la seguretat ciutadana i les infrastructures de comunicació per al Vallès Occidental, dins de les seves propostes electorals per la nostra comarca. La federació nacionalista ha explicat a Sant Cugat que es marca com a objectiu tornar a ser decisiva a Madrid però sense pactes permanents amb cap de les dues forces majoritàries a l'Estat sinó amb pactes 'puntuals' a canvi de contrapartides per a Catalunya.

CiU ha anunciat un canvi en la seva estratègia al Congrés dels Diputats, que passarà ara per acords puntuals a canvi de beneficis tangibles per Catalunya, sigui quin sigui el proper president del govern espanyol. Segons la federació, el pitjor escenari després del 14 de març seria un govern del PP amb majoria absoluta i un tripartit a Catalunya enrocat a defensar-se dels atacs del PP. Per això, el diputat Carles Campuzano reclama un paper decisiu de Convergència i Unió a Madrid:

Carles Campuzano

El que decidim en aquestes eleccions és quina força ha de tenir Catalunya, perquè només quan CiU ha estat decisiu a l'Estat s'han aconseguit millores pel país


Pel que fa a les propostes per a la comarca, des de la federació nacionalista consideren imprescindible que els cossos policials de l'Estat comptin amb els efectius necessaris, i reclamen un seguit d'infrastructures bàsiques per al desenvolupament econòmic del Vallès. Segons el diputat santcugatenc Jordi Martí, cal prioritzar infrastructures com el quart cinturó, o el corredor ferroviari de rodalies i el TGV, minimitzant el seu impacte mediambiental.

Jordi Martí

El Vallès és una comarca que atrau moltes inversions, però en matèria d'infrastructures tenim molts dèficits perquè el govern central no ha fet els deures


Els dos diputats s'han sumat a la petició feta des de la federació nacionalista perquè el ministre de l'Interior, Angel Acebes, dimiteixi i es retracti de les últimes acusacions a Carod Rovira, i també han condemnat els atacs que s'han fet a Cornellà contra la seu del PSC i unes instal·lacions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.