48.326 santcugatencs estan cridats avui a les urnes


  • Comparteix:

Prop de 50 mil santcugatencs exerciran, avui, el seu dret a vot als 18 col·legis electorals de la ciutat. Concretament, 48.326 ciutadans del municipi tenen una cita amb les urnes, uns tres mil més que en les darreres eleccions a Corts Espanyoles. Uns 70 treballadors municipals vetllaran perquè la jornada electoral transcorri amb normalitat.

A les nou del matí s'han obert les 67 meses electorals distribuïdes en els 18 col·legis electorals. Els més concorreguts seran l'Escola d'Arquitectura, que rebrà més de cinc mil electors en set meses electorals, i el col·legi electoral ubicat a la Zona Esportiva Municipal, on hi estan censades més de cinc mil persones.

Els més de dos mil electors que han de votar a les quatre meses electorals situades a Seat Autocomarca del Vallès hauran d'accedir a aquest col·legi pel número vuit del carrer Manel Farrés, en comptes de l'avinguda Lluís Companys, com s'havia fet en les eleccions anteriors.

També ha canviat d'ubicació el col·legi de la Zona esportiva Municipal, que estarà situat al recentment estrenat Pavelló III de la Rambla del Celler, en comptes de l'antic pavelló de Sant Cugat. L'accés a aquest col·legi electoral serà pel passeig que uneix la rambla del Celler amb el carrer Dos de Maig, i no per la rambla Jaume Sàbat.

Les darreres eleccions a Corts Generals, l'any 2000, van tenir una participació del 67 per cent, inferior a les eleccions generals de l'any 1996, en què hi van participar un 78 per cent dels electors de Sant Cugat. En les últimes eleccions municipals i autonòmiques, però, l'índex de participació va ser créixer respecte eleccions anteriors. La participació més elevada es va registrar el passat mes de novembre, en les últimes eleccions autonòmiques, amb un 70'81 per cent d'electors, set punts per sobre de la del conjunt de Catalunya. En els últims comicis municipals la participació no va superar aquest percentatge, però va ser més alta que en comicis municipals anteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.