El dijous gras, o dijous llarder, ha donat el tret de sortida a la celebració de Carnestoltes i les pastisseries i xarcuteries de Sant Cugat han omplert els aparadors amb coques de llardons i botifarres d’ou. Els establiments estan preparats per vendre grans quantitats d’aquests productes tradicionals catalans, per exemple, la carnisseria Grau preveu vendre 300 botifarres i la fleca Turris unes 700 coques.
Les pastisseries i forns de la ciutat han notat una alta demanda de coques durant el matí de dijous. El pastisser de Sàbat, Jaume Sàbat, el forner de 0% Gluten, Franc Montalban, i l’encarregada de la fleca Turris, Lorena Quesada, han explicat quines coques ofereixen i les previsions de vendes que tenen.
Xarcuteries
Les carnisseries i xarcuteries tenen a punt les botifarres d’ou, unes aposten per la composició clàssica i d’altres innoven afegint-hi bolets i ceba. Les xarcuteres de Maria Griful, Carme Lahiguera, de Carnisseria Sagarra, Rosa Maria, i de Xarcuteria Grau, Joaquim Grau, han explicat que esperen tenir més clientela els pròpers dies de celebració.
Pastisseries
El dijous gras, una tradició lligada a la vida de pagès, anima els ciutadans a atipar-se d’aquests d’aliments greixosos i molt nutricionals per fer front a l’abstinència de la Quaresma, una vegada s’acabi el Carnaval.

