El projecte de cervesa artesana
L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha definit el concurs com a ‘pioner a Catalunya i a Sant Cugat’, també com una iniciativa que ‘encaixa amb el tarannà emprenedor de la ciutat i amb la seva agenda sostenible’. Fortuny ha subratllat les dades d’ocupabilitat que ha generat al llarg d’aquests quatre anys: ’51 llocs de feina, 22 dels quals de certa complexitat’, ha dit. A més, ha destacat que del total de projectes seleccionats al llarg de totes les edicions, n’hi ha 18 d’actius. El membre de La Florestina Riccardo Casentini ha subratllat la dimensió social i comunitària del seu producte, que pretén ser un ‘motor de dinamització’ al barri de la Floresta. Una dinamització per la qual també lluita un altre dels projectes guardonats: Luami Associació, que també a la Floresta impulsa accions de circ com a mitjà per a la transformació social. Una altra de les iniciatives premiades, ADN Institut, es focalitza en l’anàlisi genètica per a particulars i a empreses. Una eina que, en paraules d’un del seus impulsors, Joan Simó, permet ‘detectar malalties hereditàries i conèixer els medicaments que funcionen en relació amb la nostra gènetica’. Per altra banda, Energia Escolar / ARQBAG Cooperativa impulsa l’eficiència energètica a les escoles. Els projectes finalistes han estat The PlayCook, SenSacional i MarginArte.

