La plaça d’Octavià acull aquest dissabte la tradicional Fira de Sant Ponç, amb la presència de productes gastronòmics i artesania de tot Catalunya. Mel i mató, formatges, vins, fruita seca i embotits són alguns dels productes que ompliran les parades de la plaça del Monestir i el carrer Major.
La Fira de Sant Ponç, organitzada per l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament, se celebra cada segon diumenge del mes de maig i, seguint la tradició, aquest dissabte s’instal·la a la plaça d’Octavià i al carrer Major. Passejant per la plaça del Monestir, els visitants podran gaudir d’una gran varietat d’olors i perfums provinents del romaní, l’espígol o la farigola, i també dels sabors del formatge artesà, el mató acabat de fer o les melmelades casolanes. En total, hi participen 41 paradistes, provinents d’arreu de Catalunya, que ofereixen el millor de cada indret. Embotits de Talamanca, oli de Siurana o formatge de Teià, entre d’altres productes, es posaran a l’abast dels santcugatencs entre el carrer Major i la plaça del Monestir. Escoltem el coordinador de la Fira, Joan Fiblà, en declaracions al magazín ‘Barra Lliure’ d’aquesta emissora.
La majoria dels paradistes provenen de masies i cases pairals, especialitzats en l’artesania de productes alimentaris. Els comerciants, per poder formar part de la fira, han de mostrar el certificat d’artesania, ja que així demostren l’autenticitat dels productes ja que són els únics permesos per la fira. Joan Fiblà.
Una de les novetats de la Fira d’enguany és que hi haurà tres parades especialitzades en caves i vins.

