La cadena d’empanades argentines
La primera botiga de la cadena va obrir l’any 2013 al barri de Poble Nou, a Barcelona, de la mà de Diego Rojas i Mariano Najiles. Tots dos són argentins de la província de Tucumán, regió famosa per les seves empanades. Junts van crear les ‘muns’, unes empanades d’origen argentí però que fusionen altres cultures gastronòmiques. En aquests vuit anys, s’han convertit en una franquícia i ja compten amb 21 punts de venda, 15 dels quals són propis, tot i que en el cas de Sant Cugat, la propietat és d’un franquiciat. Però aquestes no són les primeres empanades que els santcugatencs i les santcugatenques poden tastar a la ciutat. Sant Cugat ja compta amb diversos comerços que ofereixen aquest producte des de fa anys. En repassem alguns:
Imatge de l’entrada d’El cafè de la Mirta / Foto: Cugat Mèdia
Al carrer Santbonaventura, 24, hi trobem el local de la Mirta i el Jordi des de l’any 2011. Especialitzats en empanades 100% argentines, ja que aquest és el país d’origen de la Mirta, recomanen especialment la clàssica de carn picant. Pel que expliquen, la clientela també té debilitat per la capresse, d’orenga, tomàquet i mozzarella, i la de ceba i mozzarella.
Imatge de l’entrada del local Dulce de leche / Foto: Cugat Mèdia
L’any 2015, al carrer de Sant Jordi, 18, va obrir aquesta cafeteria, que a la seva carta compta amb tot tipus de reposteria, menjar saludable, opcions vegetarianes i una de les seves especialitats, les empanades argentines. La seva mestressa recomana les de carn, les de pernil i formatge i les de ceba.
Imatge de l’entrada del Family Bakery / Foto: Cedida
Per acabar el repàs, trobem el Family Bakery, que va obrir al carrer de Pau Muñoz i Castanyer, 18, al barri de Volpelleres, l’any 2020. Al capdavant del local hi trobem una família amant de la pastisseria i la cuina. Ofereixen tot tipus de pastissos, crepes, pizzes, entrepans i empanades argentines, entre les quals hi destaquen la de carn, la vegetariana o la de xai.

