L’associació Dret a Morir Dignament (DMD) treballarà també des de Sant Cugat per fer realitat la legalització de l’eutanàsia i del suïcidi mèdicament assistit. L’entitat, vinculada a la ciutat arran del
va fundar-se el 1984 amb l’objectiu de garantir la mort digna de les persones i de vetllar pels drets dels pacients. Més de 30 anys després, l’entitat segueix batallant; ara, per legalitzar l’eutanàsia. Ho ha explicat la presidenta de la delegació catalana de l’associació, Isabel Alonso.
Isabel Alonso
La trobada també ha tingut la intervenció de la infermera de l’Hospital Universitari General de Catalunya
(HUGC) Xusa Serra, experta en acompanyament a les malalties, dol i final de vida. Serra ha lamentat que sovint no es viu el dol de forma adequada, ja sigui perquè no es tracta sense tabús o bé perquè s’exclou col·lectius com els infants. La infermera ha aprofitat la intervenció per reclamar més sensibilitat als professionals de la salut.
Xusa Serra
L’arribada a Sant Cugat de la DMD, que oferirà assessorament a tothom a la Casa de Cultura cada dilluns de dotze a dues del migdia, ve facilitada arran d’una moció al ple d’octubre. La tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, s’ha mostrat confiada que l’entitat arrelarà a la ciutat.
Susanna Pellicer
A l’acte també han assistit els regidors de la CUP-PC, Lourdes Llorente; d’ERC-MES, Èric Gómez i d’ICV-EUiA, Roser Casamitjana.
Compromís de l’HUGC
L’HUGC disposa d’una unitat d’infermeria referent en acompanyament educatiu a les malalties, final de vida i dol. Es tracta d’un departament que promou el dol saludable de les famílies i que ofereix xerrades a centres educatius per treballar aquest camp.