Les pastisseries de Sant Cugat ultimen la preparació de les coques de Sant Joan

coca.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard
23/06/05 a les 00:00h
 |  1 minut de lectura
Secció: Municipal

Les pastisseries de la ciutat treballen intensament per donar resposta a l’elevada demanda de coques de Sant Joan. Les tradicionals coques de llardons i de fruita continuen sent les més sol·licitades entre els santcugatencs. Pel que fa als preus, es mantenen en una mitjana d’entre 20 i 25 euros el quilo.

Com cada any, hores abans de la revetlla de Sant Joan les pastisseries treballen a un ritme frenètic per cobrir tota la demanda de coques de Sant Joan. Els pastissers santcugatencs asseguren que la majoria de comandes i vendes les fan el mateix dia de la celebració i que, aquest any, la coca de més èxit continua sent la més tradicional: la de llardons i la de fruita. Alguns d’ells asseguren que la coca de crema potser ha notat una davallada. Així ho han explicat els pastissers Jaume Sàbat i Joan Alegret.

Tant Sàbat com Alegret han afegit que tenir preparada la fruita, els forns i tots els elements que acompanyen a aquest aliment i símbol tradicional de Sant Joan són les claus per poder donar a l’abast de tota la demanda que hi ha durant el dia d’avui, ja sigui per encàrrec o per a la venda directa. Els preus se situen entre els 20 i els 25 euros el quilo, una xifra, asseguren, que es manté més o menys igual respecte l’any anterior.