L'Ajuntament i Cal Castillo acorden un procés per reobrir com a granja-escola


Temes relacionats

Puigdomènech: 'És molt difícil que Cal Castillo torni a exhibir els seus animals' (27/gen/15)

Josep Castillo: 'No hi ha lloc on traslladar els animals com diu Puigdomènech' (27/gen/15)

El nucli zoològic de Cal Castillo cessa l'activitat per manca de seguretat (13/gen/15)


  • Comparteix:

Imatge de Cal Castillo

Imatge de Cal Castillo

L'Ajuntament i el propietari de Cal Castillo han acordat verbalment iniciar un procés de regularització del nucli zoològic. L'acord preveu diverses mesures perquè Cal Castillo pugui reiniciar l'activitat d'exhibició com a granja-escola i mantingui els animals 'potencialment perillosos' amb una llicència de col·lecció privada.

En concret, la proposta de l'Ajuntament, que té el vistiplau del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, inclou la separació dels animals de granja dels 'potencialment perillosos', la posada al dia sanitària dels animals i l'adequació de les instal·lacions.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat a Cugat.cat que si la propietat de Cal Castillo segueix totes aquestes etapes, juntament amb l'acompanyament del consistori, podrà obtenir una llicència per a granja-escola i una de col·lecció privada. Això permetrà que el nucli zoològic torni a exhibir animals, en aquest cas només els de la granja-escola, i mantingui els altres. Puigdomènech calcula que si les dues parts es posen ràpidament a treballar, Cal Castillo podria reobrir les portes al públic com a granja-escola abans de finals d'any.

Joan Puigdomènech

Si anéssim ràpid, abans d'acabar l'any podria estar en funcionament. Hi ha bona predisposició tant per part del departament d'Agricultura com de l'Ajuntament i del senyor Castillo. A finals d'any hauria d'estar tancat.


La primera mesura que hauran d'abordar és la separació dels animals. Després s'aniran succeïnt les altres etapes necessàries per poder reemprendre l'activitat. Tot i així, Cal Castillo està immers des del 2010 en un procés de tancament controlat que permetia a l'espai funcionar fins al 2018. Puigdomènech ha avançat que, de moment, es manté aquesta data i serà en aquell moment quan es tornarà a valorar l'activitat del nucli zoològic.

Joan Puigdomènech

El 2018 el nucli segurament s'haurà reduït perquè haurem esterilitzat els animals. Aleshores veurem com seguir però, en principi, mantenim la data del 2018.


En paral·lel, el consistori també vol abordar les garanties d'accessibilitat i seguretat de la zona, que s'integra a Sol i Aire. Els veïns d'aquest barri al mig de Collserola creuen que s'han de treballar les necessitats d'aparcament de Cal Castillo perquè s'adaptin al pla d'evacuació de Sol i Aire.

El zoo de Cal Castillo
Josep Castillo, el propietari d'aquestes instal·lacions, va començar a col·leccionar animals fa prop de 50 anys en una hectàrea de terrenys, al mig de Collserola. El nucli té una setantena d'animals d'11 espècies diferents, com emús, daines, burros catalans, cabres i porcs vietnamites. L'espai, en actiu des de fa 17 anys, oferia visites guiades a escoles i diversos centres fins el cessament de l'activitat el gener passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.