Sant Cugat, dins els límits legals de radiacions electromagnètiques


  • Comparteix:

Els camps electromagnètics de radiofreqüència mesurats estan dins el límit permès

Els camps electromagnètics de radiofreqüència mesurats estan dins el límit permès

Els valors dels camps electromagnètics de radiofreqüència mesurats en espais interiors i exteriors de 25 domicilis particulars, així com en alguns equipaments, estan dins dels límits legals. Les dades sorgeixen arran de la petició de control d'aquests santcugatencs i que s'emmarca en un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat pel projecte Governança Radioelèctrica.

Els resultats més alts són de 5,02 volts per metre (V/m), sota dels 28 V/m fixats per la legislació catalana vigent.

La radiació és major en l'exterior i els edificis públics que a l'interior dels habitatges privats. A través del projecte Governança Radioelèctrica el consistori pot oferir als ciutadans un equip portàtil per mesurar l'exposició dins de casa. Els ciutadans van constatar que la radiació interior més alta era 11,7 cops menor al límit legal.

Un dels objectius de la iniciativa Governança Radioelèctrica és la transparència respecte les ones. És per això que tots els resultats obtinguts estan publicats al web del projecte. La iniciativa vol minimitzar la percepció de la ciutadania sobre els riscos de l'excessiva exposició a les radiacions i d'aquesta manera aconseguir el desplegament, sense dificultats, de les infraestructures de comunicacions sense fils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.