Els bombers, satisfets amb una campanya d'estiu on només han fet 18 actuacions


  • Comparteix:

Una dotació dels bombers de la Generalitat

Una dotació dels bombers de la Generalitat

El cos de bombers es mostra satisfet per la campanya d'estiu de prevenció d'incendis, que ha estat molt similar a la de l'any anterior. Enguany s'han fet 18 actuacions, quatre més que l'any passat, i s'han cremat 0'24 hectàrees, de les quals la majoria han estat superfícies molt petites a zones com el torrent de Can Cortès i la carretera de Rubí a Castellbisbal, dins del terme de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

El cap del Parc de Bombers de Sant Cugat-Rubí, Ramon Viladrich, ha afirmat a Cugat.cat que tot i que la campanya es presentava amb un risc elevat d'incendi per la manca de precipitacions durant la primavera, s'ha sabut gestionar bé i les pluges de les últimes setmanes també hi han ajudat. Tot i això recorda que cal seguir estant alerta perquè l'estiu encara no ha acabat.

Ramon Viladrich

Aquesta campanya es presentava amb un risc d'incendi alt perquè veníem d'una primavera seca i de fet ens n'hem sortit prou bé. Cal, però, no abaixar la guàrdia i no pensar que la cosa està resolta.


Pel que fa a l'origen dels focs, Viladrich apunta que la majoria d'ells han estat causats per negligències humanes i en zones de vegetació urbana. Amb relació a les actuacions per les precipitacions de la setmana passada, el màxim responsable del cos a la ciutat ha explicat que bona part de les sortides van ser per caigudes d'arbres que havien quedat malmesos pels aiguats.

Des del cos de bombers recorden que sempre que es detecti qualsevol incendi o anomalia cal trucar al telèfon d'emergències 112 i indicar l'ubicació el més acuradament possible per tal de facilitar l'actuació dels seus efectius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.