'Plant for the Planet' forma una quarantena de joves a la Floresta per a conscienciar-los sobre el canvi climàtic


  • Comparteix:

Una quarantena de nens i nenes d'entre sis i 16 anys ha participat aquest dissabte de l'acadèmia 'Plant for the Planet', un projecte internacional per conscienciar els més joves sobre la crisi climàtica i promoure el lideratge i l'acció per lluitar contra el canvi climàtic. Es tracta d'una activitat gratuïta en què els participants han plantat més de 200 arbres i arbustos i han fet diversos tallers i jocs per posar sobre la taula els problemes de la contaminació i les solucions quotidianes per frenar-los en el futur. La iniciativa està patrocinada pel Grup Ferrer i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament.

El director de la Fundació Plant for the Planet a l'Estat espanyol, Jordi Juanós, explica l'objectiu final d'aquestes activitats per formar nens i nenes.

Jordi Juanós

L'objectiu final és que aquests nens i nenes puguin tenir coneixements i sensibilitat respecte el canvi climàtic i puguin tenir, fins i tot, incidència política.


Un altre dels objectius de l'acadèmia Plant for the Planet és identificar nens i nenes interessats en la lluita contra el canvi climàtic per crear la Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica, arreu dels països on treballa la fundació. Una de les ambaixadores, Irina Samy, ha destacat l'experiència d'estar a les dues bandes.

Irina Samy

El fet de participar en una acadèmia et fa veure que no estàs sola en aquesta lluita i que som nosaltres els encarregats de cuidar del planeta en el futur. Recentment he agafat aquest rol d'ambaixadora i m'encanta, és la meva passió.


El Grup Ferrer ha portat aquesta iniciativa per primera vegada a Sant Cugat, a la zona de Can Llobet de la Floresta, després que els treballadors rebessin una formació al respecte i se'ls plantegés un repte. La responsable de sostenibilitat de Ferrer, Marta Anglada, ha explicat d'on sorgeix la col·laboració amb la fundació.

Marta Anglada

Ens vam posar en contacte amb la fundació Plant for the Planet, ens va agradar molt. Vam fer aquesta experiència a Múrcia i a Esplugues i va ser un èxit i vam pensar de repetir-ho a Sant Cugat.


Està previst que l'acadèmia Plant for the Planet torni a Sant Cugat a la tardor amb una nova plantada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.