Medi Ambient proposarà incrementar la protecció lumínica de la Torre Negra i la serra de Galliners


  • Comparteix:

L'Ajuntament proposarà incloure la Torre Negra i la serra de Galliners als espais naturals de màxima protecció lumínica que ha definit la Generalitat. El consistori té un any per acollir-se al pla contra la contaminació lumínica elaborat pel govern català i proposar les modificacions adients, sempre en la direcció d'incrementar la protecció.

La Generalitat ha fet arribar a Sant Cugat la seva proposta sobre l'aplicació a la nostra ciutat del Pla de Contaminació Lumínica. A partir d'ara, l'Ajuntament té un any per valorar el text i incloure les modificacions que consideri oportunes, que sempre hauran d'anar en la direcció d'augmentar la protecció.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, anticipa les propostes que faran des de la seva àrea.

Eduard Pomar

Proposaríem incrementar la protecció als àmbits naturals de la Torre Negra i algunes zones de la Serra de Galliners,que de moment tenen una protecció intermitja.


El Pla de la Generalitat divideix el territori en tres nivells de protecció. Els espais naturals -com Collserola- adquireixen una protecció màxima, mentre que les zones urbanes tenen el tercer nivell de protecció.

L'àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament s'encarregarà de l'estudi de la contaminació lumínica al centre urbà, que farà conjuntament amb el Pla d'Il·luminació de la Ciutat que està elaborant en l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.