La Plataforma per a la Defensa de Torre Negra qüestiona la capacitat de l'Ajuntament per garantir la protecció de la zona


  • Comparteix:

Els ecologistes denuncien que Torre Negra ha patit tres noves agressions

Els ecologistes denuncien que Torre Negra ha patit tres noves agressions

La Plataforma Cívica per a la defensa de Torre Negra denuncia que s'han materialitzat tres noves agressions sobre aquest sector natural amb el vist-i-plau de l'Ajuntament. El grup ecologista també alerta de la manca de transparència de l'equip de govern i exigeix al consistori una dotació econòmica necessària per protegir, entre d'altres coses, els torrents i les rieres d'aquesta zona.

La construcció d'un nou dic de contenció d'aigua a la riera de Sant Cugat, la reconversió de tres forats del camp de golf en un 'pitch&put' i l'intent de reducció de l'àmbit del Parc Rural són les tres noves agressions que segons la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra s'han comès sobre aquesta zona.

Un dels portaveus de la plataforma, Kristian Herbolzeimer, ha denunciat la manca de transparència i voluntat de diàleg de l'equip de govern, que fins ara ha renunciat a parlar d'aquests temes amb els ecologistes. A més, Herbolzeimer ha afegit que l'Ajuntament tira endavant iniciatives fora del marc de debat establert per la Comissió de Seguiment.

Kristian Herbolzeimer

Fa mesos que demanem a l'Ajuntament parlar de tots els temes que afecten al golf. L'Ajuntament tira endavant iniciatives fora del marc de debat establert per la comissió de seguiment.


És per tot això que la Plataforma exigeix a l'equip de govern una dotació econòmica necessària per engegar, urgentment, les actuacions de protecció dels torrents i rieres del Parc Rural, la suspensió de qualsevol tramitació vinculada al club de golf mentre no s'elabori un pla integral d'adequació ambiental de la totalitat del golf i la immediata reincorporació dels terrenys exclosos de l'àmbit del Parc Rural.

Kristian Herbolzeimer

Exigim a l'Ajuntament una dotació econòmica per protegit els torrents i les rieres del Parc Rural, la suspensió de qualsevol tramitació del golf, i la reincorporació dels terrenys exclosos en el Parc Rural.


D'altra banda, des de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra han volgut recordar que també s'ha de tenir en compte que encara pesen sobre aquest espai natural les amenaces de vials i de noves construccions d'habitatges unifamiliars en la zona boscosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.