L'Ajuntament encarrega un estudi per mantenir la biodiversitat de l'estany dels Alous


  • Comparteix:

Millorar i conèixer la biodiversitat de la zona que envolta l'estany dels Alous és l'objectiu de l'estudi sobre la flora i la fauna que ha encarregat l'Ajuntament a una consultoria. Des del passat agost, els responsables de l'informe han realitzat una trentena de sortides de camp per conèixer els diferents hàbitats d'aquesta zona humida de la ciutat.

L'àrea de Medi Ambient vol ressaltar els valors mediambientals de l'estany dels Alous. És per això que des de fa tres mesos, la consultoria Acres-Bioeduca estudia la fauna i la flora d'aquesta zona humida per encàrrec del consistori. I és que segons ha explicat el titular de Medi Ambient, Eduard Pomar, és important fer un bon estudi abans de fer cap actuació.

L'objectiu, segons Pomar, és millorar i mantenir la biodiversitat d'aquest indret.

Eduard Poma

Abans de fer cap actuació era important conèixer la importància de la biodiversitat per saber quines actuacions es podien fer per millorar i mantenir aquesta zona.


Un dels responsables de l'informe, Joan Daranas, ha explicat que des de l'agost s'han realitzat una trentena de sortides de camp. Les visites han consistit en prospectar els diferents hàbitats de la zona. Daranas ha destacat el gran nombre de mamífers que viuen al voltant d'aquesta bassa.

Joan Daranas

Hem fet 30 sortides de camp consistents en prospectar tots els diferents hàbitats d'aquesta zona humida. El que més ens ha sorprés es la quantitat de mamífers que hi ha a la bassa.


Les conclusions de l'estudi estaran finalitzades el proper 20 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.