L'Ajuntament estudia com condicionar l'estany dels Alous per a visites


  • Comparteix:

L'àrea de Medi Ambient està estudiant la manera de matenir la flora i la fauna de la zona de l'estany dels Alous i convertir-la en un espai perquè els ciutadans gaudeixin de la natura. Així ho ha explicat Eduard Pomar durant la presentació de l'estudi sobre aquest indret de la ciutat encarregat a una consultoria.

L'àrea de Medi Ambient vol ressaltar els valors mediambientals de l'estany dels Alous. És per això que la consultoria Lestes ha estudiat la fauna i la flora d'aquesta zona humida per encàrrec del consistori.

Les mesures que s'han de prendre segons aquest estudi van dirigides en dues línies. La millora de la zona humida i de les condicions de visita de la gent interessada en conèixer la bassa dels Alous.

L'encarregat de l'estudi, Joan Daranas, ha destacat la construcció d'una illa florant, una zona d'aigües sense vegetació, un mirador i l'execució d'una zona de fangar, com a principals millores a realitzar a la zona.

Joan Daranas

Destacaríem un illa flotant per ànecs, una zona d'aigües sense vegetació i també l'execució d'unes zones de fangar.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que ara la seva àrea està estudiant totes les propostes que es desprenen de l'estudi. Pomar ha afegit que, un cop estudiat tot, cercaran un terme mig per matenir la flora i la fauna d'aquest indret i a la vegada condicionar-lo per a visites.

Eduard Pomar

Hem de buscar el termini mig per mantenir la fauna i la flora però també perquè la gent pugui accedir-hi.


L'estudi, que ha anat a càrrec de la consultoria Lestes, ha consistit en més d'una trentena de sortides de camp que servien, sobretot, per prospectar els diferents hàbitats de la zona.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.