Balanç positiu de la primera fase del projecte 'Sant Cugat estalvia aigua'


  • Comparteix:

L'àrea de Medi Ambient valora de manera positiva la primera fase de la campanya 'Sant Cugat estalvia aigua', que estudia el consum d'aigua als jardins particulars. El projecte, fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i Ecologistes en Acció, vol reduir la despesa d'aigua en el reg de plantes. Els resultats de tot el treball es coneixeran al juliol.

Un cop tancada la primera fase de la campanya 'Sant Cugat estalvia aigua', l'àrea de Medi Ambient ha constatat que el jardí és la zona de les llars on els ciutadans gasten més aigua. Tot i això, el responsable de l'estudi de l'empresa Solfranc, Josep Oncins, ha explicat que els propietaris d'habitatges unifamiliars reguen el jardí per sota de les necessitats d'humitat teòriques de la gespa.

Josep Oncins

S'ha regat per sota de les necessitats hídriques teòriques però no vol dir que no es pugui estalviar més.


El programa pilot ha consistit en la instal·lació de sensors d'humitat al jardí de deu cases del districte de Mira-sol. Aquests sensors mesuren la quantitat d'aigua del sòl cada cinc minuts. Els resultats mostren, d'altra banda, que es pot sobrepassar el mínim teòric de necessitat d'aigua del jardí o, alhora, mantenir-lo en bones condicions d'humitat.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que aquesta prova pilot s'acabarà al mes de juliol. Serà llavors, quan l'Ajuntament decidirà si la iniciativa s'amplia a altres indrets de Sant Cugat. Pomar ha destacat, però, que el principal objectiu, que és la conscienciació de la gent envers l'estalvi d'aigua, s'està assolint.

Eduard Pomar

Aquesta prova pilot es troba en la segona fase que s'acabarà el mes de juliol. Un cop tinguem totes les dades decidirem si això s'amplia a altres llocs de Sant Cugat.


Els sensors s'han instal·lat a deu cases de Mira-sol. D'altra banda, l'àrea de Medi Ambient ha col·locat una seixantena de comptadors d'aigua a llars mirasolenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.