Els llums de la ciutat s'apagaran avui durant cinc minuts per alertar contra el canvi climàtic


  • Comparteix:

Sant Cugat se suma avui a l'apagada simbòlica mundial de llums per alertar sobre el canvi climàtic. D'aquesta manera, els aparells elèctrics de les instal·lacions i els edificis municipals s'apagaran durant cinc minuts, sempre que les activitats que es duen a terme ho permetin. Ràdio Sant Cugat s'afegeix a la iniciativa, però les emissions habituals no es veuran afectades.

Entre les 19.55 i les 20 hores d'avui, els llums de les instal·lacions i dels edifcis municipals, així com l'enllumenat que hi ha a l'eix de vianants, s'apagaran. L'Ajuntament de la nostra ciutat es vol sumar d'aquesta manera a l'apagada simbòlica mundial de llums per alertar sobre el canvi climàtic.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat l'objectiu de la iniciativa.

Eduard Pomar

És evident que la situació del canvi climàtic és una realitat i amb aquesta apagada simbòlica es dóna un toc d'atenció per prendre mesures.


Pomar ha afegit que amb aquesta apagada de cinc minuts no es pretén estalviar sinó cridar l'atenció.

Eduard Pomar

El que tampoc preteníem ni volíem era apagar tota els llums de la ciutat. Hem agafat l'eix de vianants com l'eix principal de la ciutat. Es tracta de cridar l'atenció


El grup d'ONG franceses l'Aliança pel Planeta és l'entitat que ha convocat, a escala mundial, aquesta protesta simbòlica. Aquestes organitzacions han escollit l'1 de febrer per dur a terme aquesta protesta, perquè avui un grup d'experts de la Nacions Unides presentaran a París un informe sobre el canvi climàtic.

D'altra banda, ICV i Joves d'Esquerra Verda també seguiran aquesta apagada simbòlica de llums. D'aquesta manera els ecosocialistes volen donar força a la mobilització ciutadana. El portaveu d'ICV, Xavier Boix, considera que és la manera de conscienciar sobre la importància del canvi climàtic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.