L'Ajuntament vol preservar i donar a conèixer el patrimoni de la Torre Negra


  • Comparteix:

Un castell medieval, un conjunt de jaciments romans i una necròpolis ibèrica són alguns dels elements catalogats com a patrimoni històric i cultural del parc rural de la Torre Negra. L'Ajuntament s'ha fixat com a objectiu preservar aquests punts d'interès i donar-los a conèixer a la ciutadania.

Aquest és l'objectiu del Pla de gestió del patrimoni històric i cultural, realitzat pel Grup d'Estudis Locals (GEL) per encàrrec del consistori. El document recull 34 elements catalogats com a patrimoni arquitectònic, arqueològic, industrial i d'infraestructures.

Entre ells hi ha el castell medieval de la Torre Negra, un dels millor conservats de la zona i que el GEL vol incloure en el catàleg de monuments d'interès nacional. El parc rural també 'amaga' altres tresors, com la cova de la Torre Negra, una necròpolis ibèrica, jaciments romans, una antiga pedrera i diversos molins de vent.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica l'objectiu del Pla de gestió del patrimoni històric i cultural de la Torre Negra.

Eduard Pomar

Volem mantenir el patrimoni i donar-li valor. La gent l'ha de conèixer.


L'àrea de Medi Ambient estudiarà amb Cultura els possibles itineraris que es poden organitzar per donar a conèixer el patrimoni del parc rural. Des del Grup d'Estudis Locals, però, adverteixen que un dels problemes és que tots els elements patrimonials són de propietat privada. Domènec Miquel proposa que l'Ajuntament signi convenis amb la propietat per divulgar la riquesa cultural de la zona.

Domènec Miquel

El patrimoni és de propietat privada. Cal establir convenis de visites amb la propietat.


El propietari de la majoria dels elements patrimonials és el grup Núñez i Navarro, que manté un litigi amb l'Ajuntament i reivindica el seu dret a edificar a la zona de la Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.