Els ecologistes descarten els biocombustibles com alternativa a la crisi energètica


  • Comparteix:

Els grups ecologistes consideren que els biocombustibles no són una alternativa vàlida per resoldre la crisi energètica mundial. Les reflexions d'aquests grups s'han pogut escoltar aquest dissabte en unes xerrades emmarcades en la tercera setmana de la solidaritat.

La jornada s'ha desenvolupat, durant el matí i la tarda de dissabte al Casal de Torreblanca, amb la intervenció de diversos ponents. Des de 'Ecologistas en acción', el 'Grupo de reflexión cultural de Argentina' i 'Econexus' han volgut aclarir les conseqüències de la producció agrícola amb finalitats energètiques sobre als països més desafavorits. Ho explica Estela Semino, del grup argentí.

Estela Semino

En el cas argentí el procés de desertificació és molt gran, el futur està molt malament.


Els grups ecologistes han volgut remarcar que, al contrari del què es podria pensar, aquests combustibles no afavoririen el medi ambient. Isabel Bermejo és membre 'd'Ecologistas en acción'.

Isabel Bermejo

Per reduir una part molt petita de les emissions augmentes la producció agrícola. Al final estàs enganyant perquè no hi ha un benefici ambiental .


Segons els grups ecologistes participants a la sessió, els agrocombustibles no són, doncs, una bona alternativa per resoldre els efectes negatius sobre el planeta de la crema de combustibles convencionals com el petroli. Més aviat aposten per altres solucions, com un compromís ferm de la indústria automobilística per fabricar vehicles que consumeixin menys, i per una major sensibilització ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.