Conesa acusa el tripartit de no voler protegir el 100% de la Torre Negra


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que el govern de la Generalitat no sempre ha apostat per la preservació del 100% de la Torre Negra. Conesa ha posat en dubte el compromís del tripartit amb la protecció del sector. El PSC, de la seva banda, ha criticat CiU per haver canviat d'opinió pel que fa a la necessitat d'adquirir sòl en aquest àmbit.

PSC i ICV-EA han qüestionat la tasca de l'equip de govern municipal a l'hora de tancar acords amb els propietaris privats de la Torre Negra per adquirir sòl. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha dit que ha faltat 'gestió política' i ha criticat la lentitud de la tramitació del pla especial de protecció.

De la seva banda, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha critica CiU per no haver apostat des del principi per la compra de terrenys a Torre Negra.

Salvador Gausa

CiU ha variat la política, de considerar secundària l'adquisició de sòl a considerar-la prioritària. És un gir radical.


Gausa ha apostat per compartir la 'factura' de la protecció de la Torre Negra amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

En nom de CiU, la tinenta d'alcalde Mercè Conesa ha recordat que l'Ajuntament va fer una oferta econòmica 'generosa' als propietaris de la Torre Negra per adquirir el sòl. Conesa critica el paper del govern de la Generalitat en aquesta qüestió i dubta de la seva voluntat de protegir el 100% del sector.

Mercè Conesa

La Generalitat no sempre ha pensat que Torre Negra calia preservar-se al 100%. Espero que el tripartit hagi canviat d'opinió.


L'alcalde es reunirà properament amb el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, per concretar la inclusió de la Torre Negra dins la declaració de Collserola com a parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.