Collserola serà declarada parc natural abans d'acabar l'any


  • Comparteix:

La Generalitat té previst declarar Collserola parc natural abans d'acabar l'any. El departament de Medi Ambient ha anunciat que estan arribant a un acord amb els ajuntaments de la zona per traçar els límits de futur parc. L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que aquest mes tenen previst reunir-se amb el conseller Francesc Baltasar per concretar les zones de Sant Cugat que quedarien dins d'aquest parc.

Collserola serà parc natural abans d'acabar l'any. Així ho ha afirmat el director de Medi Natural de la Generalitat, Joan Pellicer, en unes declaracions al diari 'El País'. Pellicer ha explicat que ja s'ha arribat a un acord amb els ajuntaments limítrofs amb la serra, entre ells Sant Cugat, per traçar els límits del futur parc.

Per a l'alcalde, Lluís Recoder, aquesta notícia és molt positiva. Recoder ha explicat que aquest mes tenen previst una reunió amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, per acabar de concretar quins sectors de la nostra ciutat estarien dins d'aquest parc.

Lluís Recoder

Veiem que és una forma de recolzar el que estem fent amb Torre Negra perquè sempre hem demanat que no ens deixin sols i que hi hagi una implicació directe del govern.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que la inclusió de Torre Negra dins del parc és un pas important en la protecció de l'espai.

Eduard Pomar

És evident que en el moment que es declarés Collserola parc natural amb la inclosió de Torre Negra seria un pas més cap a la protecció.


Segons Pomar, un cop Collserola estigui declarada parc natural, la compensació econòmica que pugui demanar el propietari majoritari del sector -el grup Núñez i Navarro- si no els hi deixessin urbanitzar, es repartiria entre l'òrgan gestor i el pes no cauria cent per cent en l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.