Cinc santcugatencs creen un aparell que talla l'aigua quan hi ha un consum excessiu


  • Comparteix:

Un grup d'empresaris santcugatencs han inventat i patentat un sistema protector d'instal·lacions d'aigua que pot detectar una fuita o un consum excessiu a partir d'un control del temps. Els cinc socis han invertit, pel moment, 25.000 euros en un producte que porta per nom 'Kastor' i que es pot utilitzar tant en l'àmbit domèstic com en la indústria, els hotels, els jardins públics i les piscines.

El santcugatenc Joan Abad, un dels cinc creadors d'aquest producte, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu ha estat crear un dispositiu capaç de protegir una instal·lació en cas d'un consum excessiu d'aigua. Abab explica el funcionament del 'Kastor'.

Joan Abad

És un dispositiu que analitza constantment el consum d'aigua i a partir d'aquí qualsevol anomalia fa que l'aigua es talli.


D'altra banda, Abad ha explicat que el dispositiu vol protegir el sistema i alhora ajudar a estalviar aigua a través de la seva programació.

Joan Abad

Aquest dispositiu no només et protegeix sinó que també t'ajuda a estalviar aigua al domicili perquè la programació s'ajusta molt.


'Kastor' té una bateria recarregable amb sis anys d'autonomia i pot tallar automàticament el flux de l'aigua en cas d'una fuita, sempre a partir d'un cabal mínim fixat i no perquè una aixeta goteja, per exemple.

Els cinc santcugatencs viatjaran el proper mes de març a Saragossa a la fira mundial de l'aigua, l'Smagua, per presentar el producte públicament. L'aparell el distribuiran entre instal·ladors i botigues especialitzades i es posarà a la venda per un preu d'entre 220 i 300 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.