El ple municipal modificarà l'ordenança municipal per intensificar les mesures d'estalvi d'aigua


  • Comparteix:

L'equip de govern portarà al proper ple municipal una modificació de l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua, aprovada l'any 2002, per intensificar les mesures contra la sequera. La modificació preveu, entre altres qüestions, que sigui obligatori l'aprofitament d'aigües subterrànies o que qualsevol piscina de nova construcció a partir de 30 metres quadrats incorpori mecanismes de reutilització d'aigua.

Les mesures són fruit de la inclusió de Sant Cugat al nivell d'excepcionalitat II en el decret de la sequera de la Generalitat. L'alcalde, Lluís Recoder, considera que 'ens trobem en una situació dramàtica d'escassetat d'aigua'.

Per aquest motiu, l'equip de govern vol modificar l'ordenança municipal per incloure mesures d'estalvi d'aigua i intensificar les existents. Escoltem Lluís Recoder.

LLuís Recoder

Introduirem modificacions per anar més lluny


L'alcalde ha explicat que la despesa municipal d'aigua representa un 5%, mentre que un 70% és d'ús domèstic.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha afirmat que les possibles sancions aplicables les efectuarà l'Entitat del Medi Ambient. L'Ajuntament col·laborarà amb Sorea per detectar possibles infraccions de l'ordenança i del decret i posar en marxa les instruccions pertinents.

L'Ajuntament enviarà una carta a tots els abonats d'aigua de la ciutat amb la informació necessària per fer un ús correcte de l'aigua de boca. A més, el consistori no farà noves plantacions d'arbrat per evitar el consum d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.