Prohibit encendre foc al bosc per evitar incendis


  • Comparteix:

Ja ha entrat en vigència la prohibició d'encendre foc en terreny forestal. Aquest decret de la Generalitat és vàlid fins a mitjans d'octubre. La mesura afecta zones de la ciutat com els parcs de Collserola i la Torre Negra.

El decret regula que en terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc. Tampoc no es poden cremar restes de poda o de jardineria, ni marges propers a zones forestals.

En canvi, es podrà fer foc a les àrees recreatives i en parcel·les de les urbanitzacions si s'usen barbacoes d'obra amb mataguspires.

El departament de Medi Ambient i Habitatge avisarà per SMS als titulars d'autoritzacions per fer foc quan el risc d'incendi sigui elevat i no es puguin fer fogueres. Aquest sistema permet que en cas de risc d'incendis milers de persones que tenen permís per fer cremes agrícoles o de pastures s'assabentin molt ràpidament de la prohibició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.