Els santcugatencs continuen sense poder regar el jardí


Temes relacionats

La Generalitat manté la prohibició d'omplir piscines i regar, tot i les pluges dels últims dies (14/mai/08)


  • Comparteix:

El Govern ha decidit mantenir el nivell d'excepcionalitat 2 en el sistema Ter Llobregat, que abasteix Sant Cugat, i per tant manté les restriccions d'aigua de regar els jardins o omplir les piscines. A més, a partir d'ara serà el propi Govern qui determinarà els canvis dels nivells d'excepcionalitat a partir de l'anàlisi de la previsió de pluges o de les reserves d'aigua. D'aquesta manera, s'evita que els canvis d'escenari entrin de forma automàtica en funció del nivell dels embassaments.

La primera modificació dóna al Govern la potestat de decidir en quins sistemes es mantenen les prohibicions de regar jardins, omplir piscines o rentar el cotxe amb aigua de boca. L'altre punt de la modificació inclou que a partir d'ara no seran els límits dels embassaments els que de forma automàtica indicaran la fase d'excepcionalitat. Ho decidirà el Govern a través de l'anàlisi de paràmetres com la previsió de les pluges i l'estat de les reserves de l'aigua.

Escoltem el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

Francesc Baltasar

L'automatisme que consisteix en què el nivell d'excepcionalitat depengui del nivell dels embassaments pot portar a no prendre decisions encertades.




El nivell 2 d'excepcionalitat del decret contra la sequera, que prohibeix omplir piscines d'aigua, va entrar en vigència a principis de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.