Sant Cugat reduirà un 30% les emissions de CO2 dels llums de Nadal, segons l'Ajuntament


Temes relacionats

Uns llums de Nadal encesos al carrer Valldoreix en ple novembre ( 8/nov/08)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

L'enllumenat de Nadal comptarà aquest any amb més bombetes tipus LEDS i amb menys plafons lluminosos. D'aquesta manera, l'Ajuntament creu que es reduirà un 30% el consum energètic. D'altra banda, l'alcalde presidirà l'encesa de llums de Nadal aquest dijous a tres quarts de sis de la tarda a la plaça d'Octavià.

L'Ajuntament calcula que el consum energètic d'aquest any de l'enllumenat nadalenc serà un 30% inferior al de l'any passat gràcies a les bombetes LEDS i a la reducció dels plafons energètics. El consistori estima que d'aquesta manera es deixaran d'emetre gairebé quatre tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

En total, aquest any s'utilitzaran més de 200.000 microbombetes i tots els elements seran de fil lluminós i amb llum blanca. A més, els plafons seran d'alumini i modulables per facilitar la seva manipulació.

Els llums s'encendran dijous per primer cop a tres quarts de sis de la tarda a la plaça d'Octavià. L'horari d'encesa d'aquest any serà entre les sis de la tarda i les onze de la nit, menys la nit i el dia de Nadal, el de Sant Esteve, Cap d'Any i el dia de Reis, que estaran encesos fins a les dues de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.