Segellat el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic


Temes relacionats

Sant Cugat segella avui a Brussel·les el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic (10/feb/09)


  • Comparteix:

L'alcalde i la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, al Parlament Europeu

L'alcalde i la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, al Parlament Europeu

Prop de 400 municipis d'Europa, entre els quals hi ha Sant Cugat i una seixantena de localitats catalanes, han signat aquesta tarda el pacte per la promoció de les energies sostenibles, una iniciativa de la Comissió Europea. L'acord, formalitzat a la seu del Parlament Europeu de Brussel·les, compromet els signants a reduir un 20% les emissions de CO2 abans del 2020.

Amb aquest pacte es vol complir la recomanació de la UE de reduir, com a minim, un 20% les emissions de CO2 a l'atmosfera fins el 2020. Aquesta xifra l'equivalent a reforestar cada any una superfície de l'extensió d'Hongria o treure del carrer mes de 35 milions de cotxes. L'estalvi econòmic que implicaria s'estima en uns 8 bilions d'euros anuals.

Els municipis signants del pacte, per justificar com assoliran aquests objectius, han d'aprovar un pla d'acció d'energies sostenibles en el termini d'un any des de la signatura del pacte. Cada ciutat haurà d'enviar a la Comissió Europea un informe, cada dos anys, per monitoritzar la implantació d'aquest pla. Si no ho compleixen, hauran d'abandonar el pacte.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica que Sant Cugat ja ha començat a aplicar mesures per assolir aquest objectiu i que n'aplicarà més gràcies al pla local contra el canvi climàtic. Són declaracions a Cugat.cat.


Lluís Recoder

Ja fem moltes accions per aconseguir aquest objectiu. I en farem més amb les que es recullin en el pla local contra el canvi climàtic.



Per facilitar el finançament d'aquestes iniciatives, la Comissió Europea ha obert una línia de crèdits als municipis interessats. El pacte d'alcaldes és una prova de la col·laboració institucional entre el Comitè de les Regions, el Parlament Europeu, la Comissió Europea i el Banc d'Inversió Europeu.

El ple municipal va aprovar al setembre, per unanimitat, l'adhesió de Sant Cugat a aquest pacte d'alcaldes europeus. Sabadell, Terrassa, Rubí i Cerdanyola, però no Barcelona, s'han sumat al pacte. Els municipis de la demarcació de Barcelona han anat agrupats a Brussel·les en una delegació de la Diputació, però sense la presència de Sant Cugat. El nostre municipi hi ha anat en solitari, perquè es va adherir abans al pacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.