Sancions fins als 900 euros per conductes contra els animals salvatges


  • Comparteix:

Alimentar un porc senglar és, a partir d'ara, una acció sancionable

Alimentar un porc senglar és, a partir d'ara, una acció sancionable

Les conductes incíviques que afectin animals salvatges podran ser sancionades a partir d'ara. Ho ha aprovat per unanimitat el ple municipal d'aquest dilluns, que ha decidit sancionar aquella gent que alimenti porcs senglars o s'hi apropi temeràriament. Les multes oscil·len entre els 30 i els 900 euros.

Segons la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ara que ja es disposa d'una eina jurídica, es podrà sancionar comportaments que majoritàriament afecten els porcs senglars.

Marta Subirà

S'han fet campanyes sensibilitzadores però no es disposava d'una eina jurídica per sancionar aquests comportaments. Ara els podrem regular.









Subirà ha destacat que, en paral·lel, l'Ajuntament ha engegat campanyes de sensibilització per corregir conductes contra els animals salvatges dels boscos.



  • Comparteix:

COMENTARIS

M'agradaria que definissin exactament què s'enten per "conducta incívica que afecti a un animal salvatge"....perquè destrossar un animal a trets o deixar-lo agonitzant deu ser molt cívic i distingit...D'altra banda, m'agradaria saber també quants imputats (si és que n'hi ha algun!) per maltractament a animals han rebut una pena de 900 euros. És vergonyós que estigui més penat donar de menjar a coloms, gats ferals o cremar una bandera espanyola que torturar i matar un animal.

Núria Querol i Viñas. Enviat el 18/feb/09


Què vol dir "conducta incívica que afecti a un animal salvatge" quan es tracta d'alimentar-lo perquè no es mori? S'han mirat l'article 45.1. de la Consitució Espanyola ("Todos tienen el derecho a disfrutar de un medio ambiente adecuado para el desarrollo de la persona, así como el deber de conservarlo"), o si més no la Llei Catalana vigent? Una salutació d'una persona força "incívica", que rebutja carregar-se aquests animals a trets cívicament.

Matilde Figueroa. Enviat el 19/feb/09


PUES MIRA SI HAY QUE DARLES BOCADILLO DE TORTILLA DE PATATAS ES POR EL CIVISMO DEL AYUNTAMIENTO QUE LOS DEJA SIN POSIBILIDAD DE PODER COMER OTRAS COSAS ASI QUE YA PUEDEN MULTARME QUE ME DA IGUAL.

INCIVIC. Enviat el 13/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.