Sant Cugat millora la qualitat de l'aire


  • Comparteix:

Vista aèria de la ciutat

Vista aèria de la ciutat

Sant Cugat rebaixa la contaminació i se situa per sota dels límits marcats per la normativa europea en matèria de partícules contaminants en suspensió. Segons l'informe anual de la qualitat de l'aire de la conselleria de Medi Ambient, l'índex de partícules en suspensió al 2008 baixa fins als 36 micrograms per metre cúbic de mitjana anual, quatre per sota dels 40 de límit de la normativa.

Les partícules en suspensió superior als 10 micrograms per metre cúbic són les que més afecten la salut de les persones i és una de les referències per establir la qualitat de l'aire. La plaça de Sant Francesc disposa d'una estació per mesurar aquests paràmetres que, a la ciutat, van a la baixa des del 2006, any que va marcar el màxim de 43 micrograms per metre cúbic de mitjana anual, superant així el màxim establert per la normativa.

L'àrea del Vallès també ha registrat una millora en la qualitat de l'aire durant el darrer any. Rubí disposa de dues estacions i els seus registres són de 34 i 35 micrograms. Terrassa també compta amb dues estacions que han registrat 29 i 38 micrograms respectivament. A Sabadell les xifres pugen fins als 36 i 44 micrograms que marquen els seus punts de control.

La sotsdirectora de Prevenció i Control de Contaminació Atmosfèrica, Isabel Hernández, explica les causes de la millora de la qualitat de l'aire al Vallès.

Isabel Hernández

S'han fet plans de descontaminació i millores a la indústria. La crisi ha reduït l'activitat industrial i les condicions metereològiques també influeixen.


Hernández també ha indicat que aquestes xifres s'han de contextualitzar segons on s'instal·lin els mesuradors. En funció, per exemple, de la proximitat a zones de trànsit rodat o a zones residencials els índexs poden mostrar resultats força dispars. Sant Cugat només té un mesurador al barri de Sant Francesc i no en té cap al costat de vies d'alta circulació com una autopista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.