El Parc Natural de Collserola serà una realitat aquest mateix any


Temes relacionats

El Parc Natural de Collserola serà una realitat aquest mateix any (17/mar/09)

Baltasar (Medi Ambient): 'Els propietaris de Torre Negra no tindran dret d'indemnització' (17/mar/09)

Valoració positiva unànime dels grups polítics de l'entrada de la Generalitat al Consorci de Collserola (16/mar/09)

Puig (CDC) assegura que el parc natural de Collserola es declararà amb un govern convergent (16/mar/09)

CiU demana la declaració de Collserola com a parc natural (14/mar/09)


  • Comparteix:

La Generalitat ja ha posat data per a la declaració del Parc Natural de Collserola. Segons ha assegurat aquest dilluns el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, la declaració es produirà d'aquí 'uns sis o vuit mesos'. El mapa provisional del parc converteix Sant Cugat en el municipi amb més hectàrees protegides, i inclou les zones de Torre Negra, Can Busquets i el Puig Pedrós de l'Obac.

La Generalitat ha signat aquest dilluns el conveni que permetrà la seva incorporació al Consorci del Parc de Collserola, l'òrgan que gestiona la serra i que fins ara estava integrat per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona. L'entrada del govern a l'ens, que d'inici ja comporta una aportació de 700.000 euros al pressupost del Consorci per al 2009, es considerava un pas necessari per a l'aprovació del decret de la declaració de Collserola com a Parc Natural.

El Consorci ha aprofitat l'acte de signatura del conveni per presentar públicament el projecte. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha destacat el consens amb què compta el projecte.

Francesc Baltasar

És una delimitació de parc que compta amb un ampli consens amb els municipis.


El conseller ha previst que d'aquí 'uns sis o vuit mesos' la Generalitat aprovarà el decret que convertirà Collserola en Parc Natural. Això serà després que el projecte hagi estat en exposició pública i s'hagin considerat les al·legacions que s'hi puguin fer.

En el nou projecte, l'espai protegit creix 800 hectàrees respecte les establertes per la Xarxa Natura 2000, passant de 7.500 a 8.300 hectàrees. En el cas de Sant Cugat, de 1.800 a 2.100, incorporant els àmbits de Torre Negra, Can Busquets, la riera de Sant Cugat i el Puig Pedrós de l'Obac. Sant Cugat es converteix així amb el municipi amb més hectàrees protegides dels nou que conformen el parc, ja que té més d'una quarta part de l'espai protegit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.