Baltasar (Medi Ambient): 'Els propietaris de Torre Negra no tindran dret d'indemnització'

Medi Ambient

Publicat el 16/mar/09 per Josep Gimeno

Els propietaris de Torre Negra no tindran cap dret a reclamar una indemnització econòmica per no poder urbanitzar aquest àmbit quan es declari el Parc Natural de Collserola. Ho ha dit el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en la roda premsa per la incorporació de la Generalitat al Consorci del Parc Collserola.

Segons Baltasar, la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala que Torre Negra és sòl no urbanitzable i, per tant, s'incorporarà al futur Parc Natural de Collserola sense generar cap dret indemnitzatori per als propietaris.

El conseller de Medi Ambient ha afegit que el govern no treballa amb cap escenari de futur en què la justícia atorgui drets indemnitzatoris als propietaris de Torre Negra.

Francesc Baltasar

Torre Negra és un sòl no urbanitzable i no es contempla cap indemnització.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La sentència a la qual es refereix Baltasar anul·lava la protecció especial de Torre Negra, tot i que avala que es pugui requalificar com a sòl no urbanitzable ordinari. L'Ajuntament ha recorregut aquesta sentència en considerar que l'àmbit compleix els requisits per ser sòl no urbanitzable de protecció especial, qualificació que deixava sense vigor la sentència.