160 col·lectius reclamen solucions als conflictes ambientals, entre ells Collserola


  • Comparteix:

Inici de la manifestació a la plaça Catalunya de Barcelona (ACN)

Inici de la manifestació a la plaça Catalunya de Barcelona (ACN)

Uns 160 col·lectius ciutadans s'han manifestat aquest diumenge pels carrers de Barcelona en contra la política ambiental de la Generalitat. Els manifestants, convocats per la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC), han alertat d'aquesta manera dels nombrosos conflictes ambientals i territorials que existeixen a Catalunya, entre ells Collserola. Segons els ecologistes la xifra puja fins a 440 conflictes i es per això que han demanat un canvi de model territorial i econòmic, a més de la dimissió dels consellers Nadal, Baltasar i Llena.

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Aigua, més de 5.000 persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest diumenge des de la plaça Catalunya fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L'objectiu de la mobilització era fer un clam contra les polítiques ambientals i territorials del Govern.

Amb aquest mateix objectiu, la Federació d'Ecologistes de Catalunya, convocant de la manifestació, ha pintant a terra de la plaça Catalunya un mapa amb els 440 conflictes ambientals que afecten el territori català, entre ells Collserola. Durant la manifestació diversos grups han demanat ampliar els límits del futur Parc Natural de Collserola.

El portaveu de la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC), Joan Vázquez explica els motius de la manifestació.

Joan Vázquez

La gent està farta de l'especulació i la destrucció del territori, que sempre està lligada amb les interessos econòmics.



Els manifestats han reclamant un canvi del model territorial i econòmic per 'posar remei' a aquests conflictes. Finalment, la mobilització ha demanat la dimissió dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; de Medi Ambient, Francesc Baltasar i d'Agricultura, Joaquim Llena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.