El Consorci de Collserola veu insuficients els recursos de la Generalitat per netejar els boscos


Temes relacionats

Els treballadors de la Generalitat que netegen Collserola consideren impossible acabar la seva feina (31/mar/09)


  • Comparteix:

El Consorci del Parc de Collserola creu que els set treballadors contractats per la Generalitat per netejar la serra són 'insuficients'. El vicepresident de l'ens creu que per tenir els boscos nets amb els tres mesos establerts pel govern es necessitarien més del doble dels empleats actuals.

El vicepresident del Consorci del Parc de Collserola, Josep Perpinyà, ha explicat que ara establiran altres mecanismes per augmentar els recursos per tenir els boscos a punt per l'època estival. Segons Perpinyà, si no s'augmenten els efectius, el risc d'incendi podria augmentar.

Josep Perpinyà

Una quantitat important dels arbres es quedaran dins el bosc. Haurem d'estar molt alerta perquè és gairebé impossible retirar tots els arbres caiguts per la ventada.










De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, considera que el nombre de persones contractades i els dies de treball que fan, tres a la setmana, estan a 'anys llum' de l'objectiu de retirar els més de 50.000 arbres caiguts per la ventada a tot Collserola.

Lluís Recoder

Estem fent les franges de protecció amb el Consorci. No tenim, però, la garantia que abans que arribi l'estiu s'hagi retirat una part mínima del que va caure.



A part dels set operaris contractats per la Generalitat, 17 persones contractades pel Consorci del Parc de Collserola i altre personal dels Ajuntaments es dediquen a la neteja d'aquestes restes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.