La Floresta i les Planes s'incorporen a la campanya municipal de recollida selectiva de residus


  • Comparteix:

Cristina Paraira durant la presentació de la campanya

Cristina Paraira durant la presentació de la campanya

L'Ajuntament amplia la campanya de foment de la recollida selectiva de residus a la Floresta i les Planes. Els bons resultats obtinguts a Mira-sol, on la campanya va començar fa dos anys i on gairebé la meitat de la brossa orgànica es recupera, ha fet que l'experiència s'ampliï a aquests dos districtes. Entre altres mesures, s'incrementarà el nombre de contenidors i es donaran minicontenidors i bosses per facilitar el reciclatge.

A Mira-sol, l'any passat es van recollir 1.500 tones de matèria orgànica, un 48% de la que es genera al districte. Aquest percentatge és molt superior a la mitjana de Catalunya, situada en un 16%. Això, sumat a l'increment d'un 32% de la recollida selectiva, ha fet que l'Ajuntament ampliï ara la campanya a la Floresta i les Planes i, després de l'estiu, a Valldoreix.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, s'ha mostrat molt optimista tenint en compte l'experiència a Mira-sol.

Cristina Paraira

Estem segurs que donarà molt bons resultats perquè a Mira-sol ha funcionat molt bé.


L'ampliació de la campanya a la Floresta i les Planes inclou tota una sèrie de mesures. En primer lloc, s'instal·laran 195 contenidors de color marró per recollir la fracció orgànica. En segon lloc, es doblaran els punts de recollida selectiva per al vidre, envasos i paper, passant de 15 a 30. I en tercer lloc, es repartirà entre els veïns diversos contenidors i bosses per facilitar la selecció i transport dels residus als punts de recollida.

Per aconseguir-los, els florestans s'han de dirigir al Centre Social i Sanitari, mentre que els veïns de les Planes ho hauran de fer al Centre Cívic. Cada família podrà disposar d'un minicontenidor per a la brossa orgànica, tres bosses per al vidre, envasos i paper, i un sac per a les restes sòlides de jardí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.