La Generalitat destina tres milions d'euros per retirar la fusta de la ventada dels boscos


Temes relacionats

Els treballadors de la Generalitat que netegen Collserola consideren impossible acabar la seva feina (31/mar/09)

Nou persones contractades per la Generalitat retiraran els arbres caiguts de Collserola (13/mar/09)


  • Comparteix:

Imatge sobre la signatura de l'acord. (Cedida: Generalitat)

Imatge sobre la signatura de l'acord. (Cedida: Generalitat)

El departament de Medi Ambient destinarà tres milions d'euros per mobilitzar la fusta malmesa pel temporal de vent que va afectar més de 30.000 hectàrees a Catalunya, moltes de les quals a Sant Cugat. L'objectiu és donar sortida a unes 300.000 tones de fusta caiguda que hi ha als boscos i obtenir-ne la màxima valorització al mercat. D'aquesta manera, es contribuirà a deixar els boscos en bones condicions de cara a la prevenció dels incendis forestals.

El conseller de Medi Ambient , Francesc Baltasar, ha signat aquest dimarts un acord amb diversos membres de la Taula Intersectorial de la Fusta com a representants dels diferents sectors implicats. L'empresa pública Forestal Catalana actuarà com a operador dinamitzador del mercat, facilitant el transport dels productes i l'estocatge en les indústries de primera transformació.

Paral·lelament, set persones contractades per la Generalitat treballen a hores d'ara per netejar els boscos de Sant Cugat dels arbres caiguts per la ventada del 24 de gener. Els treballadors ja han advertit que no podran acabar la feina si no s'amplien els recursos humans. En total, el govern ha contractat un miler de persones en atur per tirar endavant aquesta campanya, que té un cost de 7 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.