Els embassaments que abasteixen Sant Cugat superen el 85% de la seva capacitat


  • Comparteix:

Mapa de les conques catalanes

Mapa de les conques catalanes

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasteix Sant Cugat, es troben a més del 85% de la seva capacitat. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els cinc embassaments que conformen el sistema tenen bones reserves, tot i que no s'ha de baixar la guàrdia de cara l'estiu.

Les pluges del darrers mesos donen un respir als embassaments catalans, després d'un darrer estiu marcat per la sequera. La situació actual dels embassaments catalans és bona, tot i que cal mantenir l'estalvi dels recursos.

En el cas del sistema Ter-Llobregat, on s'integra Sant Cugat, la mitjana de les reserves supera el 92%. L'embassament de Sau es troba per sobre del 86% de la seva capacitat, mentre que les reserves hídriques al de Susqueda i al de la Llosa del Cavall sobrepassen el 98%. El de Baells compta amb gairebé un 96% i el de Sant Ponç amb un 85%.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ja va recordar durant la creació de la Taula de l'Aigua que tot i la recuperació dels recursos dels darrers mesos, cal mantenir l'ús racional de l'aigua. Per això, va apostar per aprofitar els esforços fets i la consciència adquirida durant el període de sequera de l'any passat per tal de gestional millor l'aigua.

La mitjana total dels sistemes catalans se situa per sobre del 92%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.