En marxa el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics als Túnels de Vallvidrera


  • Comparteix:

L'estació de servei dels Túnels de Vallvidrera ha posat en marxa el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics. El servei, que atorga una autonomia de 30 quilòmetres amb un temps de càrrega de mitja hora, serà gratuït durant el primer any i a partir d'aleshores costarà un euro per càrrega. El projecte l'impulsa la Generalitat i l'empresa pública Tabasa, que té participació de l'Ajuntament.

El punt de càrrega de vehicles elèctrics disposa de quatre preses de corrent que aporten una autonomia de fins a 30 quilòmetres, amb un temps de càrrega de 30 minuts. Es tracta, doncs, d'un punt de càrrega complementari als sistemes de càrrega més lents, que requereixen entre quatre i vuit hores per omplir totalment la bateria. El president de Tabasa, Josep Mir, diu que l'objectiu és facilitar l'ús dels cotxes elèctrics en un moment en què aquesta modalitat està començant a ser una opció viable.

Josep Mir

Nosaltres oferim aquest servei a les persones que facin el canvi a vehicles elèctrics. Per ara, aquests vehicles tenen una autonomia limitada.




Aquesta és la primera d'una llarga llista d'estacions similars que Tabasa vol instal·lar a totes les estacions de servei que gestiona, així com als aparcaments dissuasius que construirà a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de la línia del Vallès, en concret a Volpelleres, les Planes, Valldoreix i Baixador de Vallvidrera.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha anunciat que l'Ajuntament també instal·larà punts de càrrega als carrers de la ciutat, després d'incorporar dos cotxes elèctrics més a la flota municipal.

Marta Subirà

Amb la incorporació de dos nous vehicles a la flota municipal i l'augment de la demanda, instal·larem punts de càrrega a la via pública.



Durant el primer any, el punt de càrrega dels Túnels de Vallvidrera serà gratuït. A partir d'aleshores, es pagarà amb una targeta de prepagament, amb un cost aproximat d'un euro per cada càrrega. L'autonomia dels vehicles elèctrics de dues rodes amb càrrega completa és d'uns 70 quilòmetres, i de 60 a 120 quilòmetres en el cas de vehicles de quatre rodes.

El servei l'han inaugurat aquest dijous el director general de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Tabasa, Josep Mir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.