Rubí reclama que el turó de Can Calopa s'inclogui al parc natural de Collserola


Temes relacionats

L'EMD reivindica que amb les seves propostes el parc natural de Collserola suma 4 hectàrees (20/gen/10)

Depana considera insuficient la proposta de parc natural de Collserola (20/gen/10)

Aprovades les al·legacions al parc de Collserola, que afegirien una hectàrea a la protecció (14/gen/10)


  • Comparteix:

Vista aèria de Can Calopa / Foto: Google Maps

Vista aèria de Can Calopa / Foto: Google Maps

L'Ajuntament de Rubí reclama que la zona natural del turó de Can Calopa, a tocar de Sant Cugat, s'inclogui dins dels límits del parc natural de Collserola. El consistori rubinenc considera essencial mantenir la connectivitat ecològica entre les serres de Collserola i Sant Llorenç del Munt a través d'aquest sector. Sant Cugat també ha reclamat la inclusió d'aquest espai en les seves al·legacions al decret de la Generalitat.

El turó de Can Calopa està situat al marge dret de la riera de Rubí, a tocar del districte santcugatenc de Mira-sol. L'espai està envoltat de zones industrials i, per aquest motiu, el consistori rubinenc considera prioritari garantir-ne la preservació per mantenir la connectivitat ecològica entre Collserola i Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

El turó de Can Calopa és una elevació de 131 metres poblada per bosc de pineda i travessada per petites torrenteres que drenen cap a la riera de Rubí. Segons l'Ajuntament de Rubí, l'alta implantació d'activitats industrials a l'entorn del turó dificulta la conservació de les zones de major interès natural.

En les seves al·legacions al decret de la Generalitat per declarar el parc natural de Collserola, l'Ajuntament de Sant Cugat també va reclamar la inclusió d'aquest espai, en l'àmbit santcugatenc, dins dels límits de protecció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.