Millores en la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, que tracta l'aigua residual de la Floresta


  • Comparteix:

Imatge de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat

Imatge de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat

La reforma de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, que dóna servei a part de Sant Cugat, permetrà millorar la reutilització i la qualitat de l'aigua que s'aboca al riu Llobregat. Es tracta d'una ampliació de la planta, que s'ha inaugurat aquest divendres, que millorarà el tractament de les aigües residuals domèstiques i industrials de 16 municipis. La reforma preveu que part de les aigües tractades es puguin reutilitzar, tot i que inicialment només seran per a l'ús agrícola i industrial. Les obres d'ampliació i millora han suposat un cost d'11 milions d'euros finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Fons de Cohesió de la Unió Europea.

La depuradora de Sant Feliu de Llobregat, en funcionament des de 1989, incorpora amb aquesta ampliació i millora el sistema terciari, que se suma al primari i secundari ja existents, a més d'un nou depòsit de control i emmagatzematge del aigua tractada. El sistema terciari està format per filtres de sorra i de desinfecció amb làmpades de raigs ultraviolats i coloració.

Això permetrà millorar la qualitat de l'aigua que arriba al riu Llobregat, però també poder reutilitzar-la per a ús agrícola i industrial. Ho ha explicat el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, durant la inauguració de l'ampliació.

Francesc Baltasar

Després del procés terciari l'aigua té molta qualitat i es pot reutilitzar.


La depuradora dóna servei a 16 municipis entre els quals es troba Sant Cugat, concretament la zona de la Floresta. Les obres estan finançades en un 19% per l'ACA i el 81% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea d'un total d'11 milions d'euros.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.