El Mussol reivindica la conservació de les espècies autòctones del territori santcugatenc


  • Comparteix:

Mostres de l'arbrat santcugatenc

Mostres de l'arbrat santcugatenc

La tala d'arbres als territoris envoltats de natura i l'excés d'aigua destinada al reg en les zones urbanes de la ciutat són les principals amenaces de la biodiversitat santcugatenca, segons El Mussol. L'entitat florestana ha reivindicat que les polítiques urbanístiques que regulen la construcció de les parceles no són prou compatibles amb l''òptima conservació de l'arbrat'. La flora que guarneix les zones verdes del centre de la ciutat tampoc està constituïda per les espècies autòctones, sinó per mostres vegetals del centre i nord d'Europa que requereixen més aigua de la que proporciona el clima mediterrani.

La mostra biològica de la ciutat és molt diversa, però en tot el territori cal una major 'conscienciació dels veïns perquè respectin les zones naturals on viuen'.

L'ombra i la fauna serien els grans avantatges de la conservació de l'arbrat. Així ho ha explicat la biòloga i membre d'El Mussol, Carme Ferrer, que també ha mostrat la problemàtica amb què es troben a la Floresta.

Carme Ferrer

Qui ve a viure a la Floresta és perquè valora l'ambient forestal. No entenem que es permeti que es tali totalment una parcel·la i es canviï la flora.




En els territoris urbans de la ciutat, El Mussol critica el canvi de la flora autòctona per altres espècies més verdes, que requereixen una major inversió en el reg. Ferrer ho ha detallat a Cugat.cat i ha remarcat també la necessitat de més diversitat en les espècies que es planten a les zones verdes del centre.

Carme Ferrer

El primer que cal fer és saber quina inversió es fa en aigua de reg i després prendre mesures de més variació d'espècies d'arbres.


La diversitat biològica ha de ser 'una riquesa que pertany a tots els ciutadans', segons El Mussol. L'entitat també ha fet una crida als santcugatencs perquè assumeixin la responsabilitat de preservar la flora per a les futures generacions. El Mussol ha fet aquestes declaracions en el marc del Dia Internacional de la Diversitat Biològica, celebrat aquest cap de setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.