Medi Ambient espera que el parc natural de Collserola s'aprovi a finals de juliol


Temes relacionats

L'equip de govern denuncia que la Generalitat encara no ha fet efectiva la seva integració al Consorci de Collserola (26/mai/10)

El Parc Natural de Collserola serà una realitat aquest mateix any (17/mar/09)

La Generalitat entra avui al Consorci de Collserola, pas previ a la declaració de parc natural (16/mar/09)

Valoració positiva unànime dels grups polítics de l'entrada de la Generalitat al Consorci de Collserola (16/mar/09)

La Generalitat entrarà al Consorci de Collserola, pas previ per la declaració de parc natural (13/mar/09)


  • Comparteix:

Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient i Habitatge

Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient i Habitatge

El departament de Medi Ambient espera que el govern de la Generalitat aprovi el decret per declarar Collserola parc natural a finals de juliol o, com a màxim, a principis de setembre. Fonts del departament han negat a Cugat.cat que s'hagi produït un retard en la tramitació, tot i que el nou calendari amplia en mig any el termini anunciat pel conseller Francesc Baltasar. Medi Ambient també ha assenyalat que la integració de la Generalitat al Consorci del Parc de Collserola es farà de forma simultània a l'aprovació del decret.

Fonts del departament de Medi Ambient han explicat a Cugat.cat que el calendari previst des d'un principi era aprovar el decret poc abans de l'estiu d'aquest any. Aquesta versió, però, contrasta amb l'anunci que va fer el conseller Francesc Baltasar fa un any i dos mesos, quan va signar el conveni per permetre la incorporació de la Generalitat al Consorci del Parc. En aquell moment, Baltasar va parlar d'un termini d'entre sis i vuit mesos, de manera que la serra havia de convertir-se en parc natural abans de finals del 2009. Ara, el departament que dirigeix Francesc Baltasar espera que el tràmit es pugui fer a finals de juliol. Si això no és possible, el parc natural s'aprovaria just després de l'estiu, a principis de setembre, segons indiquen les mateixes fonts.

A més, des de la Generalitat asseguren ara que la integració del govern català en el Consorci del Parc de Collserola es farà en paral·lel a l'aprovació del decret. Una opinió diferent a la que va donar el mateix conseller el març de l'any passat, quan va informar que el govern català s'integraria a l'ens gestor 'com a pas previ' a l'aprovació del decret del parc natural. La integració havia d'anar acompanyada d'una aportació de 700.000 euros al pressupost del Consorci per al 2009, uns recursos que no s'han transferit encara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.