Sant Cugat reforça la seva aposta pel vehicle elèctric


Temes relacionats

En marxa el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics als Túnels de Vallvidrera (20/nov/09)


  • Comparteix:

El carregador de vehicles elèctrics dels Túnels de Vallvidrera té quatre punts de recàrrega

El carregador de vehicles elèctrics dels Túnels de Vallvidrera té quatre punts de recàrrega

Sant Cugat es prepara per acollir la primera Fira del Vehicle Elèctric, que tindrà lloc dissabte de la setmana vinent. La jornada, organitzada per l'Ajuntament i l'empresa Inizia Renovables, permetrà veure i conduir diversos models de cotxes elèctrics i, a més, servirà per estrenar el tercer punt de recàrrega de la ciutat, el primer que s'instal·la al centre, a l'avinguda Pla del Vinyet.

La primera Fira del Vehicle Elèctric se celebrarà dissabte de la setmana que ve a la plaça Victòria dels Àngels, de deu del matí a una de la tarda. Durant la fira està prevista la instal·lació d'un circuit tancat que anirà des del carrer Cèsar Martinell fins a la rotonda de la plaça de Gabriel Ferrater perquè els santcugatencs pugin conduir tot tipus de vehicles elèctrics, des de bicicletes i motos fins a cotxes i furgonetes.

La iniciativa, organitzada pel consistori i l'empresa Inizia Renovables, s'emmarca en l'Estratègia Local de Lluita Contra el Canvi Climàtic, aprovada el juliol de l'any passat, i que té en la promoció del vehicle elèctric un dels seus eixos. La fira pretén promoure l'ús d'automòbils i motocicletes que redueixin les emissions de diòxid de carboni. Actualment, el consistori ja compta amb mitja dotzena de cotxes elèctrics i es calcula, segons dades de l'Associació de Vehicles Elèctrics de Catalunya, que a la ciutat circulen quatre o cinc vehicles elèctrics privats més.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Mobilitat, Marta Subirà, afirma que per normalitzar l'ús del cotxe elèctric a la ciutat és necessària l'adaptació de la xarxa elèctrica, i per això fa una crida a la Generalitat i el govern de l'Estat.

Marta Subirà

El vehicle elèctric només es desenvoluparà de manera massiva quan la xarxa elèctrica estigui realment preparada.




Sant Cugat comptava fins ara amb dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics, un a la benzinera dels Túnels de Vallvidrera en sentit nord i l'altre a l'aparcament de l'estació de Volpelleres. Tabasa, l'empresa encarregada del manteniment d'aquests dos punts, es lamenta que, des de la seva instal·lació, només s'han fet servir dues vegades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.