Collserola encara té zones inaccessibles, mig any després de la nevada


Temes relacionats

La CUP critica l'estat de la serra de Collserola, tres mesos després de la nevada ( 4/jun/10)

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

Els arbres caiguts per la nevada encara dificulten el pas pels camins de Collserola (15/mar/10)


  • Comparteix:

La nevada va fer caure 30.000 arbres al Parc de Collserola

La nevada va fer caure 30.000 arbres al Parc de Collserola

Sis mesos després de la nevada que va afectar Catalunya, encara hi ha zones boscoses de la serra de Collserola que són de difícil accés. L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament reconeix que alguns camins secundaris encara no s'han pogut netejar, ja que el consistori va prioritzar la neteja de les vies d'evacuació i els camins principals. L'Ajuntament confia en que l'entrada de la Generalitat en la gestió de Collserola suposi més ingressos i una millor gestió del Parc.

L'Ajuntament va invertir 317.000 euros en deixar en bones condicions els camins principals, però aquesta partida pressupostària no va ser suficient per retirar tots els arbres caiguts.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ho ha explicat a Cugat.cat.

Marta Subirà

Quan la partida pressupostària que vam destinar es va esgotar, vam haver de deixar de treballar.







Actualment, alguns camins secundaris estan tallats i diverses zones boscoses del Parc es troben força malmeses. Els ciclistes i els excursionistes es mouen amb dificultats per aquestes zones a causa dels troncs, branques i arbres caiguts. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient ha explicat que en els propers mesos no es podrà actuar en aquestes zones, ja que a l'estiu està prohibit realitzar cap activitat dins del bosc, pel risc d'incendis, i a la tardor els esforços se centraran en netejar rieres per evitar inundacions.

Subirà ha indicat que les competències de l'Ajuntament a Collserola són limitades i la reparació de les zones boscoses afectades dependrà de la incorporació de la Generalitat en la gestió del Parc i del pressupost que s'hi destini.

Marta Subirà

Si la Generalitat s'incorpora a la gestió del Parc, veurem de quin pressupost es disposa. La decisió dependrà d'una gestó conjunta del Parc de Collserola.



La nevada del 8 de març va tombar aproximadament 30.000 arbres al Parc de Collserola i van quedar afectades 8.000 hectàrees per la caiguda d'arbres i per danys a la vegetació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.