La Generalitat accepta Mas Fortuny com a zona especial de Collserola a l'espera de la declaració de parc natural


Temes relacionats

Aprovades les al·legacions al parc de Collserola, que afegirien una hectàrea a la protecció (14/gen/10)

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)

La urbanització de Sol i Aire serà un espai de regulació especial al Parc Natural de Collserola (25/mar/09)


  • Comparteix:

El límits del parc encara es desconeixen

El límits del parc encara es desconeixen

El sector de Mas Fortuny-Can Castellví serà un espai de regulació especial (ERE) del futur Parc Natural de Collserola, segons ha aprovat la Generalitat. Aquesta zona del municipi s'afegeix al sector de Sol i Aire com a espais del futur parc, però amb usos menys restrictius. Tot i així, el Govern català ha deixat fora de la delimitació la proposta de l'Ajuntament d'incloure com a ERE Can Monmany, Can Barba-Mas Gener i d'Haspanies a la Floresta. A l'espera de la declaració de Collserola com a Parc Natural que estava prevista inicialment pel primer semestre d'aquest any, de moment el municipi aporta al futur parc els àmbits de Torre Negra, Can Busquets i Puig Pedrós de l'Obac. La Generalitat també contempla, a més de les zones especials, la Font Groga i la Rierada-Can Balasc com a reserves naturals parcials.

Després de la proposta de delimitació del futur Parc Natural de Collserola feta pública per la Generalitat el desembre passat, l'Ajuntament va presentar 11 al·legacions per incloure dins l'àmbit del parc i la seva protecció com espais d'especial regulació els àmbits de Mas Fortuny-Can Castellví, Can Monmany, Can Barba-Mas Gener i d'Haspanies. Aquesta figura urbanística permet, tot i estar dins els límits del futur parc, la construcció d'equipaments.

D'aquests àmbits, el departament de Medi Ambient de la Generalitat només ha acceptat el de Mas Fortuny-Can Castellví com a ERE. Aquest sector consta d'una quinzena d'habitatges situats a la vessant occidental de la carena del camí de Can Balasc i té continuïtat amb una vintena d'edificacions que pertanyen al terme municipal de Barcelona. Aquest espai s'afegeix així al sector de Sol i Aire que compta amb aquesta condició des de 2009.

Tot i la incorporació d'aquest nou sector, la Generalitat encara no ha fet públics els nous límits del que ha de ser el futur Parc Natural de Collserola. Per aquest motiu, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha lamentat que no es concretin 'les modificacions dels límits del parc en els sectors de Can Borrull, Turó d'en Lluch, Can Vasconcelos, Can Cortés i la Floresta'.

Amb l'actual projecte, Sant Cugat té més de 2.100 hectàrees al parc dels més de 8.300 previstos, entre elles els àmbits de Torre Negra i Can Busquets. La Font Groga i la Rierada-Can Balasc es consideren reserves naturals parcials pels seus valors naturals excepcionals.

A més, el departament de Medi Ambient ha afegit al projecte la revisió del Pla Especial de Protecció del Patrimoni i Catàleg de Sant Cugat, que inclou la recuperació dels conreus i les construccions relacionades dins l'àmbit del parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.