La Generalitat anuncia que aprovarà el parc natural de Collserola el mes vinent


Temes relacionats

El Parc de Collserola continua sense notícies sobre la declaració del parc natural (15/set/10)

Recoder: 'No aprovar el parc natural de Collserola en aquesta legislatura seria un gran fracàs del tripartit' ( 2/ago/10)

La Generalitat assegura que Collserola serà parc natural abans d'acabar la legislatura ( 7/jun/10)

L'equip de govern denuncia que la Generalitat encara no ha fet efectiva la seva integració al Consorci de Collserola (26/mai/10)

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)

La Generalitat entrarà al Consorci de Collserola, pas previ per la declaració de parc natural (13/mar/09)


  • Comparteix:

La serra de Collserola serà parc natural aquest octubre

La serra de Collserola serà parc natural aquest octubre

El govern de la Generalitat aprovarà la declaració del parc natural de Collserola la primera quinzena d'octubre. Ho ha anunciat a Cugat.cat el departament de Medi Ambient quan falten dos mesos pel final de la legislatura, data límit fixada pel govern per acomplir el tràmit. Sant Cugat incorpora 250 hectàrees més al parc, entre elles els àmbits de Torre Negra i Can Busquets, i aporta dos espais de regulació especial on ja hi ha trama urbana i s'hi permetrà la construcció d'equipaments.

El procés va arrencar l'any 2007, amb l'inici de les converses entre els departaments de Medi Ambient i Política Territorial i els nou municipis de l'entorn de la serra, entre ells Sant Cugat, per delimitar el perímetre del futur parc natural. Segons va denunciar l'equip de govern de Sant Cugat, les exigències de Barcelona van estar a punt de fer encallar el procés i, finalment, van donar lloc a la creació d'una nova figura, els espais de regulació especial (ERE), zones que s'inclouen dins del parc on es permet la construcció de determinats equipaments. Sant Cugat aporta dos d'aquests espais, situats a Mas Fortuny i Sol i Aire. Torre Negra i Can Busquets també s'incorporen al parc natural, així com la Font Groga i la Rierada-Can Balasc, que es consideren reserves naturals parcials.

En paral·lel a la delimitació del futur parc natural, que encara té alguns serrells per tancar, queda pendent la incorporació de la Generalitat a la gestió de l'espai protegit. Fa un any i mig, el govern va signar un conveni per afegir-se al Consorci del Parc de Collserola, però des d'aleshores aquesta incorporació no s'ha materialitzat en forma d'aportació econòmica. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va anunciar que el tràmit es faria un cop feta la declaració de parc natural, i no com un pas previ, com s'havia anunciat inicialment.

Ara la conselleria de Medi Ambient anuncia que el procés arriba al seu punt final. Fonts del departament asseguren a Cugat.cat que el govern aprovarà el decret durant la primera quinzena d'octubre, és a dir, un mes i mig abans del final de la legislatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.