La Generalitat torna a ajornar el decret del parc natural de Collserola


Temes relacionats

Subirà lamenta el retard i reclama que el parc natural s'aprovi abans d'acabar la legislatura (11/oct/10)

L'alcalde demana un esforç a la Generalitat per tancar la protecció de Collserola (24/set/10)

La Generalitat anuncia que aprovarà el parc natural de Collserola el mes vinent (23/set/10)

Núñez i Navarro acusa Cugat.cat de fer 'pressió mediàtica' perquè Collserola sigui parc natural (17/set/10)

El Parc de Collserola continua sense notícies sobre la declaració del parc natural (15/set/10)

Recoder: 'No aprovar el parc natural de Collserola en aquesta legislatura seria un gran fracàs del tripartit' ( 2/ago/10)

La Generalitat assegura que Collserola serà parc natural abans d'acabar la legislatura ( 7/jun/10)


  • Comparteix:

Imatge de la serra de Collserola

Imatge de la serra de Collserola

El govern de la Generalitat ha tornat a deixar sobre la taula l'aprovació del decret que ha de declarar Collserola parc natural. La conselleria de Medi Ambient havia anunciat que la decisió s'adoptaria durant la primera quinzena d'octubre, però aquest dilluns la reunió setmanal del consell executiu de la Generalitat ha tornat a ajornar l'aprovació. El govern afirma que el decret serà una realitat 'de manera immediata'.

Així ho ha expressat aquest dilluns la consellera Carme Capdevila, en les seves funcions de portaveu del govern després de la reunió del consell executiu d'aquest dilluns.

Carme Capdevila

S'està tramitant en aquests moments. Estic convençuda que veurem l'aprovació del parc natural en propers consells de govern.


Fonts del departament de Medi Ambient han explicat a Cugat.cat que el projecte està totalment tancat, i que ara només falta que Presidència el col·loqui a l'ordre del dia del consell executiu per a la seva aprovació.

El procés per declarar el parc natural de Collserola va arrencar formalment fa cinc anys, amb el primer anunci oficial per part de la Generalitat, i des del 2007 hi ha hagut converses entre els departaments de Medi Ambient i Política Territorial i els nou municipis de l'entorn de la serra, entre ells Sant Cugat, per delimitar el perímetre del futur parc natural. Sant Cugat aporta dos espais de regulació especial, on s'hi poden construir equipaments, situats a Mas Fortuny i Sol i Aire. Torre Negra i Can Busquets també s'incorporen al parc natural, així com la Font Groga i la Rierada-Can Balasc, que es consideren reserves naturals parcials.

En els últims dies, Núñez i Navarro ha intensificat la campanya mediàtica contra l'Ajuntament distribuint cartes a les redaccions dels principals mitjans de comunicació on acusa l'alcalde de pressionar perquè s'aprovi el parc natural. La promotora immobiliària ho interpreta com un 'desesperat intent d'aconseguir respecte a Torre Negra el que fins la data no aconsegueix als tribunals de justícia'.




  • Comparteix:

COMENTARIS

no hi ha com inventar-se una notícia perquè immediatament se'n pugui donar una de dolenta del Govern, recollint declaracions de qui ha demostrat el seu compromís amb la serra durant tants anys (CiU). Quan deifinitivament es declari Parc Natural malgrat ser una magnífica notícia serà una no-noticia com a mínim i, a més, se li haurà tret tot el mèrit d'aquesta decisió al Govern Català, quina hipocresia !

Xavier Boix. Enviat el 11/oct/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.