Satisfacció entre els partits per la declaració de Collserola com a parc natural


  • Comparteix:

Collserola ha passat a ser parc natural

Collserola ha passat a ser parc natural

Els partits polítics amb representació al consistori han coincidit a valorar positivament la declaració de Collserola com a parc natural i el nou impuls que suposa en la protecció de Torre Negra. Tot i això, el PP recorda que ara cal cercar la conciliació entre l'interès general i el particular del propietaris de Torre Negra.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, s'ha declarat satisfet per l'anunci i s'ha mostrat convençut que servirà per protegir definitivament Torre Negra.

Joan Recasens

Estem convençuts que servirà per blindar definitivament Torre Negra. Per tant, molta satisfacció.









El PSC ha recordat que, tot i el retard, el govern encapçalat per José Montilla ha aconseguit una declaració que 23 anys de govern de CiU no havien aconseguit. Ferran Villaseñor és primer secretari del PSC.

Ferran Villaseñor

La Generalitat se suma ara a l'esforç de l'Ajuntament per protegir la zona. Tenim més força per evitar la construcció a Torre Negra.


ICV-EUiA ha volgut destacar la inclusió final de Can Busquets en la declaració. Escoltem el seu president, Joan Calderon.

Joan Calderon

Valorem molt positivament la resolució. Estem molt contents perquè ara és més fàcil la protecció de Torre Negra i hem aconseguit incloure-hi Can Busquets malgrat CiU.






ERC interpreta aquesta declaració com el final del 'model de creixement infinit' de la ciutat. Escoltem el portaveu republicà, Raül Grangé.

Raül Grangé

És un dia d'alegria. La declaració demostra que el model de creixement infinit ja forma part del passat.






Tot i declarar-se satisfets per la nova qualificació, el PP ha recordat que ara cal trobar la manera d'indemnitzar els propietaris de Torre Negra. Jordi Carreras és el president popular a la ciutat.

Jordi Carreras

És molt positiu però ara cal conciliar aquest interès públic amb el dret dels propietaris de la zona.


L'espai santcugatenc inclòs al parc comprèn els sectors de Torre Negra i Can Busquets. A més, el govern de la Generalitat ha donat una especial protecció a dos espais santcugatencs més, la Rierada-Can Balasc i la Font Groga, que es consideren reserves naturals parcials. Els barris habitats de Sol i Aire i Mas Fortuny passen a ser espais de regulació especial, que tindran un règim més flexible i s'hi podran construir determinats equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.