Aprovació inicial per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable


  • Comparteix:

Imatge aèria de Torre Negra

Imatge aèria de Torre Negra

El ple ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable. D'aquesta manera, es dóna compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava la modificació anterior d'aquest espai. CiU, el PSC i ERC han votat a favor del procés, mentre que ICV-EUiA s'ha abstingut en la votació arran de la inclusió del traçat de la Ronda Sud en el tràmit. El PP també s'ha abstingut. Escolta-ho aquí

Amb aquesta aprovació inicial, es fa un pas més per protegir l'espai de Torre Negra, 155 hectàrees de la qual passen a ser no urbanitzables. En paral·lel, es dóna compliment a una sentència judicial en què s'obligava el consistori a tramitar de nou aquest punt per no haver inclòs un traçat per a la Ronda Sud i per haver aplicat, abans de la declaració de Collserola com a parc natural, un criteri d'especial protecció a la zona que els tribunals van considerar incorrecte.

A més, amb aquest tràmit, es regulen les activitats dels equipaments de la zona i es contemplen els seus creixements de manera controlada. Un altre dels aspectes inclosos en la modificació del PGM és l'establiment de la xarxa de camins rurals i itineraris paisatgístics, i el reconeixement de rieres i torrents.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha destacat que la preservació de Torre Negra té la cobertura superior de la declaració del parc natural de Collserola i de l'aprovació del Pla Territorial Metropolità, figures no existents a l'hora d'aprovar-se aquest tràmit per primera vegada.

Conesa també ha subratllat que el canvi de qualificació del sòl no atorga cap variació en els drets dels propietaris de la zona, en referència a eventuals indemnitzacions.

Mercè Conesa

En cap cas, el canvi de sòl implica canvis en els drets dels propietaris de la zona.



Aquest tràmit també recull la possibilitat de gastar tres milions d'euros per a la compra d'aquestes 155 hectàrees perquè passin a mans del consistori.

En el torn de votacions, el PSC i ERC han votat a favor del tràmit, malgrat estar en desacord amb el traçat de la Ronda Sud inclòs en la modificació. Per aquesta mateixa raó, ICV s'ha abstingut. El PP també s'ha abstingut, però, en el seu cas, per no tenir-se en compte 'els drets dels propietaris de la zona'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.